Welkom in Den Haag

U bent nieuw in de stad Den Haag of u wilt binnen de stad verhuizen naar een andere wijk en heeft nog geen volledige kennis over de wijken waar u zou willen wonen. Belangrijk is dat u in een geschikte leef omgeving woont om u thuis te kunnen voelen. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken en matchen u zo goed mogelijk bij de juiste woning. Over de wijken waar wij woning aanbod hebben, hebben we een aantal “weetjes” neergezet.

Hieronder vindt u informatie over de verschillende wijken in Den Haag en kunt u zich alvast oriënteren.

Centrum

Zoals in elke stad is het centrum de drukste buurt waar het meeste gebeurd. Vooral jongeren en studenten wonen in deze wijk. Vele gezellige cafés, restaurants, en eindeloos veel winkels zijn voorhanden. Het is handig om een fiets te hebben, want parkeren moet veelal in parkeergarages.

Statenkwartier

Vlakbij het strand, de haven en de bekende, gezellige winkelstraat de “De Fred”. Het statenkwartier wordt ook wel de internationale zone genoemd, hier bevinden zich vele ambassades, internationale organisaties en grote bedrijven. Deze wijk is gebouwd aan het eind van de 19e eeuw, het statenkwartier is een luxe wijk om te wonen!

Scheveningen

Scheveningen is de badplaats van Den Haag! Op het strand of in de haven kunt u terecht voor een hapje of drankje bij één van de vele gezellige restaurants. De boulevard is ontworpen door een architect uit Barcelona en heeft echt internationale allure. Zomers drukker door het toerisme, maar het is heerlijk om te wonen aan de kust!

Zeeheldenkwartier

Populair bij expats. U vindt hier vele kleine niet bekende maar zeer leuke restaurantjes en barretjes. Over het algemeen zitten hier de mensen die niet bij de mensen massa willen horen en zich liever terug trekken naar wat rustigere en minder hippe gelegenheden. Leuke en betaalbare appartementen hier.

Duttendel, Belgischpark, van Stolkpark

In de wijken Duttendel, het Belgischpark en het van Stolkpark staan prachtige woningen, statige huizen en veel villa’s. Daarom zijn deze wijken populair bij expats. Het strand, de duinen en bossen zijn zeer dichtbij. Het zijn rustige en zeer aangename wijken met parken, veel groen en voldoende parkeergelegenheid. Heerlijk om te wonen!

Benoordenhout

Benoordenhout is een hele rustige wijk met veel groen en gezellige straten. Het is een typisch kindvriendelijke omgeving en daarom wonen hier dan ook veel (jonge) families. Vanaf hier zijn goed de uitvalswegen in de richting Rotterdam, Amsterdam en Utrecht bereikbaar. De woningen zijn ruim en goed onderhouden.

Bezuidenhout

Hier wonen veel Young Professionals en jonge stellen die net klaar zijn met studeren en in de beginfase van hun carrière zitten. De benodigde winkels, lunchrooms en delicatesse zaken zitten in de buurt. Goed betaalbaar en gezellig om het levensavontuur te beginnen. Vlakbij het centrum, het Haagse bos en de uitvalswegen.

Marlot en Haagsebos

Populair bij expats die met hun familie in Den Haag (komen) wonen. Het is een rustige wijk met heel veel groen. Hier staan prachtige huizen en er bevinden zich enkele sportclubs in de buurt. De huurprijzen liggen hier over het algemeen hoger dan gemiddeld. Maar deze wijk ligt dan ook tegen Wassenaar aan. Prachtige locatie!

Duinoord en Zorgvliet

Duinoord en Zorgvliet liggen tegen de wijk Statenkwartier aan. De woningen zijn hier gemiddeld iets kleiner, maar hebben wel een charmante stijl. De omgeving is prettig en er zijn winkels en restaurants in de buurt. Ook hier zijn vele woningen eind 19e eeuw gebouwd. Parkeren is doorgaans gratis en geen probleem.

Geuzenkwartier

Het Geuzenkwartier ligt tegen het Statenkwartier aan, maar hier zijn de huizen een stuk kleiner en dateren van rond 1910-1915. De huurprijzen zijn hier gemiddeld wat lager. Dit is een leuke wijk voor studenten, jongeren, en strand- & surf liefhebbers. Ook wonen hier nog veel oorspronkelijke Scheveningers. Parkeren is gratis.

Vogelwijk

De vogelwijk is een van de meest geliefde woonwijken van Den Haag. Een wijk waar mooie en veel vrijstaande woningen staan met relatief grote tuinen. Hierdoor is de wijk erg groen en dit is prettig voor families met kinderen. De badplaats Kijkduin is vlakbij, net als de duinen en het strand. Gemiddeld iets duurder maar heel fijn wonen!

Bomenbuurt, Bloemenbuurt & Vruchtenbuurt

Deze wijken zijn tussen 1911 en 1923 gebouwd en grenzen aan de Vogelwijk en het Valkenboskwartier. Hier zijn leuke appartementen te vinden voor een goede prijs, er wonen veel jonge stellen. In de gezellige Fahrenheitstraat en omgeving vindt u veel winkels en restaurants. Het centrum is op 10 minuten afstand, net als het strand.

Regentessekwartier, Valkenboskwartier

Deze wijken zijn vanaf begin 20e eeuw gebouwd en liggen tussen het centrum de en de Vruchtenbuurt in. Hier zijn leuke appartementen te vinden voor een goede prijs. Er hangt een artistieke sfeer en er wonen veel jonge stellen. Er zijn gezellige restaurants en winkels in de omgeving te vinden, en u zit zo in het centrum!

Wateringseveld

Over het algemeen grote woningen met een aantrekkelijke huurprijs. Vele jonge gezinnen gaan hier wonen. Veel groen en veel speel gelegenheid voor kinderen. Deze wijk bevind zich aan de rand van de stad, maar is goed te bereiken met OV en natuurlijk auto, er is voldoende parkeergelegenheid.

Kijkduin, Ockenburgh en Bohemen

Kijkduin ligt aan de kust en Ockenburgh & Bohemen liggen tegen deze wijk aan. Dus vlakbij het strand en de duinen. In deze groene omgeving zijn woningen van klein tot groot te vinden, dus voor ieder wat wils. Hier bevindt zich ook The International School of The Hague.

Leidschenveen & Ypenburg

Dit zijn twee nieuwbouwwijken waar leuke woningen staan met een aantrekkelijke huurprijs. Vooral jonge gezinnen gaan hier wonen voor de ruimte. Veel groen en speel gelegenheid voor kinderen. Deze wijk bevind zich aan de rand van de stad, maar is goed te bereiken met OV en natuurlijk met de auto, er is voldoende parkeergelegenheid.