Yoga Barre

Wie ben ik?

Naast dat ik Rachel heet en ik ben geboren in Den Haag, ben ik ook mama van Samuel en vriendin van Tobias.
We hebben twee katten en een heerlijk huis tussen Scheveningen en het centrum van Den Haag in. Wij zijn veel buiten de deur te vinden, om lekker ergens te gaan eten of om richting het strand te gaan. Voor ons zijn dat de redenen waarom wij zo graag in Den Haag wonen. Den Haag leeft inmiddels ook wat meer buiten de deur, er komen steeds meer leuke ‘hotspots’ waar je met of zonder kinderen kunt komen.

 Ik werk voornamelijk als freelance Yoga en Pilates docente, maar ik werk ook een avond per week in een klein Indisch restaurantje genaamd Bogor (mocht je het niet kennen, een van de oudste, lekkerste en leukste van Den Haag).
Mijn werk is heel divers doordat ik op verschillende locaties les geef, maar ook door de verschillende stijlen Yoga waarin ik les geef. Zo geef ik de combinatielessen Yoga Barre en Prenatale Yoga. De workshops die ik geef zijn er ook voor nieuwe mama’s met baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden.

Mijn eerste stukje gaat over Yoga Barre
Maar wat is Yoga Barre nou eigenlijk?

Inmiddels claimen meerdere mensen de grondlegger te zijn van Yoga Barre, maar de lesstijl die ik geef is door drie collega docenten van mij bedacht. Yoga Barre is een combinatie tussen Yoga, Klassiek Ballet aan de bar en Pilates. Het dans gedeelte is voornamelijk naar choreografieën van Willemieke Verweij, af en toe heb ik zelf ook nog wat in put. De andere twee docente zijn er mee gestopt en inmiddels doen Willemieke en ik het samen. Dit geeft veel uitdaging en is ontzettend leuk om te doen. Om mee te doen met deze les hoef je absoluut geen dansachtergrond te hebben. Het gaat er om dat je je core (buik/rugspieren) versterkt door middel van Pilates; je benen, armen, bilspieren en houding versterkt door middel van Ballet en daarnaast je spieren verlengt door de yoga;  én je kunt genieten van een stukje ontspanning achteraf (savasana).
Naast dat het een goede workout is, is het vooral ook heel leuk en werken we met muziek. Deze les wordt inmiddels drie keer per week aangeboden bij Balanzs Veenkade in Den Haag.