Yoga een goeie workout?

 

Kijk, yoga is meer dan alleen ontspanning. Het woord yoga betekent verenigen. Het zorgt ervoor dat je gehele lichaam sterker wordt. Yoga kan er zelfs voor zorgen dat je innerlijke rust vindt. Het kan een manier zijn om weer goed naar je lichaam te leren luisteren of om gezonder te worden. Voor sommigen wordt het ingezet om de geest te ontspannen, om stress te verminderen of om beter adem te halen. Het maakt niet uit welk niveau je hebt of om welke reden je yoga wilt gaat doen. Yoga heeft een positieve invloed op lichaam en geest. Een aantal voordelen van yoga op een rijtje:

1. Je wordt sterk

Bij yoga asanas (houdingen) gebruik je iedere spier in je lichaam, dus door te blijven oefenen neemt je lichamelijke kracht toe. Daarbij worden je stramme spieren weer soepel.

2. Burn calories!

Het hangt er een beetje vanaf welke vorm van yoga je doet, maar er worden ALTIJD calorieën verbrand tijdens de yogales.

3. Laad je batterij op

De asanas zorgen ervoor dat verschillende organen worden gestimuleerd en dat zorgt voor een optimale bloedtoevoer. Hierdoor kan je lichaam afvalstoffen afvoeren. En dat betekent meer energie!

4. Make your skin glow

Door die verbeterde doorbloeding en het daardoor versneld afvoeren van afvalstoffen krijg je een prachtige huid. Yoga laat letterlijk je huid stralen!

5. Cardio

Zelfs lichte yoga oefeningen hebben een goed effect. Ze verlagen het hartritme,  zorgen voor een beter uithoudingsvermogen en verbeteren de zuurstofopname in het bloed.

6. Frankie says relax

Yoga zorgt voor een daling van het stresshormoon cortisol, verlaging van de bloeddruk en daardoor ook het hartritme. De voordelen: betere spijsvertering, beter immuunsysteem, vermindering van angst, depressie, vermoeidheid, astma en slapeloosheid. Hierdoor daalt het stressniveau van je lichaam en kan je beter met stressvolle situaties omgaan.

7. Spice it up!

Doordat je een beter uithoudingsvermogen hebt en je spieren steeds soepeler worden, is het natuurlijk nog veel leuker om het bed in te duiken… Maak niet alleen jezelf, maar ook je (part-time) wederhelft blij met je yogalessen.

Ben je enthousiast geworden? Probeer het eens uit en kijk elke soort yoga bij jou past. Hieronder staan een aantal adresjes waar je fijne yogalessen kunt volgen in Den Haag:

-       Delight yoga: https://delightyoga.com/nl/

-       Balanzs: http://www.balanzs.nl/

-       Yoga Seads: https://www.yogaseads.nl/ 

 

                                                                                    Steffi Haazen